Dagasztógép, tésztagép gép kiválasztási szempontjai és felhasználási tapasztalatai

Nagykonyhai gépek és berendezések a mindennapi nagykonyhai életben

Ebben a blogban a nagykonyhai gépek, berendezések kiválasztási szempontjairól és felhasználási tapasztalatairól fogunk beszélgetni.

Az elmúlt 20 évben séfként szerzett gyakorlati tapasztalatokat követően elkezdtünk foglalkozni a nagykonyhai gépek kereskedelmével is, a szerzett tapasztalatok felhasználásával és az új gépek beüzemelésénél professzionális felhasználási oktatás biztosításával.

A Chef-iparikonyhagepek.hu nagykonyhai gépek, berendezések webáruházunk megújult és szeretettel várjuk ismerős és új látogatóinkat. Úgy tervezzük, hogy miénk lesz a legmodernebb és legjobban a vevők vásárlási élményére fókuszáló nagykonyhai gép és berendezés webshop Magyarországon. Kínálatunkban a legmagasabb minőségű és használati értékű gépeket és eszközöket tartjuk, a választékunkat folyamatosan bővítjük és keressük új minőségi termékeket gyártó és forgalmazó további partnerekkel a hosszútávú együttműködés lehetőségét.

Az egyik leggyakrabban keresett nagykonyhai berendezés kategóriával kezdjük a blogunkat ebben a posztban:

Ipari dagasztógépek, tésztagépek


Az ipari dagasztógép vagy nagykonyhai dagasztógép segítségével könnyen és biztonságosan keverhetünk, gyúrhatunk tésztákat homogén állagúra, aminek a segítségével tökéletes pizza, gyúrt, kelt, kevert, linzer tésztát készíthetünk vendégeink számára.

maxima_nagykonyhai_dagasztogep_msm_30.jpgAz ipari, nagykonyhai dagasztógépek kialakítását erős tartós konstrukció jellemzi. Rozsdamentes üsttel és biztonsági kapcsolóval rendelkeznek, továbbá az ipari dagasztógép kialakítása lehetővé teszi, hogy az alapanyagok keverés közben is hozzáadhatóak legyenek a készülő tésztához.

A habverő gépekkel és keverőgépekkel szemben, az ipari tésztagépeket, dagasztógépeket keményebb szerkezetű tésztákhoz tervezték és a gép kapacitását is figyelembe véve, az ideálisan használható hosszútávon pékség, pizzéria, étterem, cukrászda tésztakészítési folyamataiban is.

A dagasztógép kiválasztása


A termékek több gyártó kínálatában elérhetőek, jellemzőjük mindenhol, hogy erős nagy teljesítményű motorral vannak ellátva, a meghajtásukról erős lánc gondoskodik. A dagasztó szár mozgása mellett az üst is forog a dagasztás nagyobb hatékonysága érdekében.

Az állandó minőség és kényelmes használat érdekében az ipari dagasztógépek általában elérhetők időzítővel és két sebességes kivitelben is. Ezen funkciók segítségével bármelyik munkatárs ugyanolyan kívánt minőségű tésztát képes elkészíteni a megfelelő anyaghányad mellett, így biztososak lehetünk benne, hogy a kínálatunkban szereplő ételek mindig ugyanolyan minőségben készülnek el.

sirman_nagykonyhai_dagasztogep_hercules_20.jpgA tésztagép kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy az gép üst liter kapacitása hozzávetőlegesen 80% tészta kapacitás mellett használható. Például a Sirman Hercules 20 tésztagépben  17kg tészta a 30-as tésztagépben 25kg, a 40 literes tésztagépben 35kg, míg az 50 literes készülékben akár 44kg tészta készíthetünk egy dagasztási fázisban.

20 évig séfként dolgoztam különböző éttermekben és sok gyúrt tésztás fantasztikus ételt készítettünk. A tapasztalataim szerint nagyon fontos, hogy a dagasztógép kapacitását a teljes folyamatra kell tervezni, azaz nem minden áron az összesen szükséges tészta mennyiségre kell kiválasztani. A teljes étel készítési folyamat tekintetében a keverés, gyúrás rövidebb időtartamú, több keveréssel is biztosítható a folyamatos termelés érdekében. Amíg az első tésztát formázzuk, virgoljuk, pihentetjük a következő adag tésztát már közben készítheti is a tésztagép. A teljes termelési folyamat legkisebb áteresztő képességű része lesz nagy befolyással a teljes termelési kapacitásunkra. Ha nem tudjuk egyszerre kikészíteni, pihentetni, sütni a tésztát akkor a tészta minőségét tekintve sokkal előnyösebb, ha egyszerre az adott folyamathoz szükséges legkisebb mennyiségre állítjuk be a gyúrást vagy tovább kell fejlesztenünk a különböző termelési folyamat lépések kapacitását is párhuzamosan.

Ipari dagasztógép felhasználási tapasztalatok és vélemények


Várjuk tapasztalataitokat és véleményeiteket a különböző kapacitású, gyártmányú és funkcionalitásokkal rendelkező gépekkel kapcsolatban és hogy Ti milyen szempontok alapján szoktatok nagykonyhai gépeket választani.

Természetesen az igényeiteknek megfelelő tökéletes dagasztógép kiválasztásához személyesen vagy telefonon is kérhettek segítséget, hogy a termelési stratégia kiválasztása és a megfelelő tervezés elősegítse a hatékony napi működést. Keress minket bizalommal a Chef-iparikonyhagepek.hu oldalon vagy Facebook oldalunkon.

A partner blogjainkon is sok érdekes témát olvashattok és hamarosan jelentkezünk a következő nagykonyhai gép családdal, hogy azok kiválasztásában is segítséget nyújtsunk. Szóljatok hozzá, ha valamit kihagytam volna vagy ha van kedvetek megosztani a Ti tapasztalataitokat is. Szép napot kívánunk.